perjantai 20. helmikuuta 2009

Hong Kong day 3




Tänään ohjelmassa metrolla matkustus Hong Kong-saarelle, jossa tavoitteena kavuta Victorias Peakille..Hieman mietittiin pitkähihaisen mukaan ottamista, koska hotellimme tyttö sanoi ilman olevan ihan ok, ei sadetta, muttei kesäkään..Olimme rohkeita ja takit jäi kotiin. Hyvä valinta. Lämpötila oli noin +30 ilmankosteus huikea. Ja melko pian kainaloidenkin kosteus oli huikea..Jos tämä on talvi, mitä on kesä? Ihmiset kulkee kaduilla talvitakeissa ja saappaissa.

Kiivettiin ja kiivettiin ja kiivettiin. Lopulta polkumme päättyi- viidakkoon..
Hiki virtasi, ja valehtelematta kiipeilimme vuorille ylös ja alas yhteensä sata vuotta..Paluumatkamme vuorilta sisälsi yllättävän käänteen, kun yhtäkkiä törmäsimme Hong Kong- puiston porttiin. Mieleton paikka. Kaunista kaikki tyynni, kukat kukkivat ja kilpikonnat ja kalat polskuttelivat iloisina lammikoissa.


Päivä jatkui suuntamalla merenrantaan, joka nähtiin puiston tornista.Olihan sinnekin matkaa, ja muutamat portaat lisää ylös ja alas valtavia teitä ylittäessä.
komeita mökkejä
ihmisillä täällä kaupungissa..mietin miten paljon tuollaiset rakennukset painaa ja miten maaperä kantää tämän kaiken...insinööriainesta ihan selvästi :)








Cable car oli homman nimi iltapäivällä. Matka kopperossa vuorten yli munkkiluostariin. Matka-aika suuntaansa 35min. Menomatka kyllä hieman hirvitti ja pisti jalat veteliksi. Perillä odotti ihana munkkikylä, melko kaupallinen sellainen. Ja taas portaita ja kävelyä ja lopulta edessä aukeni näkymä jota olimme odottaneet..




















































Budha-patsas. Ja portaita, paljon portaita..Ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa..


























Näkymät oli kyllä kokemisen arvoiset koko reissulla..

Illalla oli vuorossa pakkaaminen ja pyykkäämistä manuaalipesukoneella. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Hong Kong päättää. Huomenna lento Ausseihin, Birsbaneen. Päivittelen päiväkirjaa, jahka pääsen nettiin. Eli älkää olko huolissanne, vaikkei hetkeen kuulu. Pärjään kyllä :)

Haleja ja pusuja










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti