keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Puhua kuin Runeberg






Pidin tänään saarnan liikunnan hyödyistä eräälle ikämiehelle. Puolen tunnin jälkeen hän totesi huokaisten: "voi tyttökulta, puhua osaat ainakin kuin Runeberg, ellet paremminkin. Selvästi olet valinnut sydäntäsi lähellä olevan alan ja pelottelet faktaiskuillasi monet vanhukset liikkeelle. Voit sitten vuosien päästä Kirjurissa muistella tätä vanhaa jääräpäistä miestä, jonka kanssa teit kylä parhaasi mutta sinneppä jäi sänkyynsä makaamaan". Mutta ehei, en luovuta, niin hienon puheen jälkeen olen erittäin päättäväinen saamaan hänet mukaani liikkumaan. Suomalainen jääräpäisyys astuu kuvaan!

Kuulin edellisellä viikolla kuulumisia hevosmaailmasta, mahtavasta ratsustani, jonka ihana omistaja minut pitää ajantasalla kuulumisista.Ja kuva on julkaistu omin luvin pahoitteluni.. Ääneen naurahdellen luin postia, jossa kuvailtiin karvakorvan suorittamia käytännön kujeita ja kevätjuhlaliikkeitä, joista tietää kevään tulleen Suomen kamaralle. Olin jo lähes pakkaamassa laukkujani ja suuntaamassa lentokentälle tajutessani kuinka paljon ratsastamista ja juuri kyseistä hevosta kaipaan. Ja loputtomia keskusteluja hevosista ystävieni kanssa. Huomio huomio: älkää vielä hurratko, aion jäädä tänne vielä..toistaiseksi :)




Oi, eilen sain omaan pikku komerooni patterin. Täällähän sellainen ylellisyys ei kuulu kiinteästi sisätiloihin vaan on sellainen erikseen huoneeseen raahattava laite. Viime yö olikin ihana koisailla yhden peiton alla ja lämpimässä(patterinhan käänsin lähes täysille, lämmöstä kun pidän ). Edellisöinä kun on saanut viettää hytisten kahden peiton alla villasukat ja colleget jalassa, huppari päällä huppu päässä. Alempana etelässä satoi pari yötä sitten lunta 20 cm, parempi talvi kuin Etelä- Suomessa vuosiin. Tänne asti ei lumi sentään riittänyt, vaan aurinko paistaa ja päivisin ilman on kuin parasta suomen kesää.



Ja äiti kuten huomaat, huone on yhtä sekainen kuin Suomessakin..

Ja olethan tyytyväinen myös ikkunan fiksaamiseen pyyhkeellä ja teipillä..tuo pikkuikkuna ilmastointilaitteen vieressä nimittäin on hieman sellainen heppoinen yksilö, ötökkäverkko ulkopuolella ja muovinen "ikkuna"..ja siitä vetää niin pirusti..eli ei kun kekseliäisyyttä peliin.pakettiteippi sai kelvata, kun ilmastointiteippirulla ehti loppua jo ensimmäisen kk aikana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti