maanantai 17. tammikuuta 2011

Pikkuruisia riesoja :)

Viikonlopun kärvistelin taas korvakivussa..Terkkariin soittelin kuitenkin vasta tänäaamuna ja ajankin sain. Kysäisin ajo-ohjetta terkkariin Munkki-poron omistaja Antilta ja hän totesi vaan että soittaa kohta. Parin minuutin päästä hän jo kertoikin varanneensa mulle ajan tutulta yksityiseltä, koska paikallisen terkkarin lääkärit ovat kuulemma "tohtori Kuolema" ja "Tohtori Äkkikuolema" ja sinne ei oo kuulemma menemistä..Tulin kuitenkin pian huomaamaan ettei vastaväitteitä oteta huomioon ja menin sitten kiltisti yksityiselle tähän omalle kylälle. Mikäs siinä, komea nuori lääkäri, hyvät tropit ja maksun tullen sanottiin vaan että "hei vaan, ovesta ulos nyt tyttö" :) Uutena vuotena potemani välikorvan tulehdus edelleen jatkaa jylläämistään ja selittää sekä kivun että kuulon huonontumisen.. Toivotaan että tällä kurilla lähtee, pari viikkoa armonaikaa tai tärykalvo puhkaistaan :O Vaikka toisaalta, voisihan sitä käydä varmuuden vuoksi tohtorille vielä näyttämässä ;)

Pakkanenkin taas laski..ja auton jarru jumitti ja niin oli kaksi neitoa hädässä mökkitiellä. Lopulta, kun ensin kokeiltiin junnata eestaas ja jarrutella, puhelua veljelle, äitille, isälle (mitäs tärkeää kaikilla on kun kerrankin olisi oikein asiaa..), tutuille jotka hiemankin saattaisi tietää jtn autoista, erityisesti jäätyneistä sellaisista..Kaikenlaisia vinkkejä saatiinkin vastanneilta..Mutta sattumalta ei takaluukussa ollut metalliputkea, hiekkaa, letkua ja mitä kaikkea muuta tykötarvetta vinkeissä putkahtikaan ilmoille..Hyvä niin..Annettiin ypeydelle periksi ja koputeltiin läheisen mökin oveen varmoina, että siellä on venäläisiä.. Mutta ehei, rehtejä ja reippaita suomalaismiehiä kaksin kappalein, sekunnissa valmiina auttamaan. Auto pihaan, toinen tonki varastoa ja toinen jo siinä vaiheessa oli todennut ettei ole käsijarru, hakenut föönin, jatkojohtokelan ja puhalteli jo renkaaseen, tai siis jarruun. Toinen löysi silläaikaa kuumailmapuhaltimen, joka vaihdettiin puhaltamaan, sulakkeet napsahti pari kertaa ja miehet vain hymyssäsuin puuhastelivat. Pianhan se pyörä taas pyöri, miehet saivat isot halaukset ja vuolaat kiitokset ja meidän matka pääsi jatkumaan.

Syömässä käydessämme henkilökuntakorttini maksua suoritettaessa sai kassan pitämään aina hyvin negatiivisen "tööt-väärä vastaus" -tyyppisen äänen ja kassan takana hillunut tuttavani hymyssä suin sanoi koneen kertovan asiakkaan olevan katkaistu..eli kortti ei voimassa..hekoheko-miten niin ei ole. Vitsailin, että oonkohan saanut potkut enkä vain itse tiedä asiasta. Vitsi jäi kuitenkin muhimaan pahasti päähäni, pakko oli käydä toimistolla varmistamassa että edelleen kuulun henilökuntaan. Olenhan minä siellä vielä, koneelta katsottuna kortti kunnossa ja myöhemmin kokeillen se jo taas toimikin :D

Eli täällä ollaan ja pysytään! Minä <3 Lappi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti