lauantai 10. tammikuuta 2009

Janten laki


Lauantai-ilta ja opinnäytetyötä pitäisi armottomasti vääntää..Ja mitä minä teen, löydän paljon uutta ajateltavaa mainoslehdestä. Tommy Taberman kirjoitti laista, jota en muistanutkaan.

Janten lain säännöt:

  1. Älä luule, että sinä olet jotain.
  2. Älä luule, että olet yhtä paljon kuin me.
  3. Älä luule että olet viisaampi kuin me.
  4. Älä kuvittele, että olet parempi kuin me.
  5. Älä luule, että tiedät enemmän kuin me.
  6. Älä luule, että olet enemmän kuin me.
  7. Älä luule, että sinä kelpaat johonkin.
  8. Älä naura meille
  9. Älä luule, että kukaan välittää sinusta.
  10. Älä luule, että voit opettaa meille jotakin.

Lakeja on kaikkialla ja kaikenlaisia. Kirjoitettuja ja kirjoittamattomia. Eritoten erilaisissa yhteisöissä pätevät kirjoittamattomat säännöt, joita vieraan on mahdotonta tietää. Jo pienet lapset osaavat liittoutua keskenään ja kiusata toisiaan ja sama meno jatkuu mitä vanhemmiksi vartutaan.

Jokainen meistä löytää varmasti Janten lain mukaan toimivia ihmisiä ympäriltään, ehkä jopa aivan lähipiiristään, ja erityisesti itsestään. Niinhän se menee, jos joku onnistuu, se harmittaa vietävästi. Ilmeisesti toisen onni on toiselta pois. Kuka niin on edes ensimmäisen kerran ajatellut? Mitenkään todistetusti universumista ei olla löydetty onnivarastoa, jota pitäisi annostella kaikille. Minun puolestani kaikki voisivat olla onnellisia tahoillaan ja nauttia myös muiden onnistumisista ja onnesta. Se inhottava onnistujakin jota vihaat yli kaiken on varmasti tehnyt hitonmoisesti töitä onnistumisensa eteen!

Jos ottaa päähän, otetaan käyttöön tutut keinot lapsuuden hiekkalaatikoilta ja kalautetaan toista hiekkalapiolla päähän tai purraan poskeen ja jatketaan sulassa sovussa kaunaa kantamatta. Kyräily sikseen ja lain 8 pykälän vastaiskuun. Nauraminen tarttuu ja levittää ympärilleen hyvää oloa ja iloa. Nyt kaikki nauramaan, yksin, yhdessä ja kaikille, myös itselle.

Itse hekottelin juuri Aku Ankan parissa. Intiaanit olivat napanneet Sudenpentujen kenraalin isoäidin. Pelastusoperaatio kesti ja kesti. Sudenpennut hoputtivat kenraalia.
-Nyt ei ole aikaa tuohon Herra Kenraali. Rouva Majurin päänahka on vaarassa!
Kenraali: Ei syytä huoleen lapset, mummolla on peruukki.

Mikä ihanan huoleton asenne! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti