sunnuntai 19. joulukuuta 2010

ICIUM, imukuppihierontaa ja melkein moottorikelkkailua

Täällä asuessa suurella todennäköisyydellä tapaa uusia ihmisiä joka päivä, turistirysästä kun on kyse. Usein töissäkin parhaansa mukaan suosittelee tekemistä lomalaisille ja kuulee hyviä vinkkejä itsekin. Mutta kuinkas sitten suu pannaan, kun ilmoille lentää kysymys: mihin aikaan pääset, lähtisitkö ulos? tietenkin riippuu kysyjästä. Vastaus oli epäröimättä kyllä kiitos ja seurauksena oikein mukava viikonloppu, paljon hauskaa ja paljon uusia naamoja. Uudet naamat olivat lähes kaikki jollain tapaa taitavia moottorikelkkailijoita, ja tarkoituksena oli viedä minutkin pikku ajelulle lauantaina. Pakkanen paukkui kuitenkin -21, olisi ollut hiukan liian kylmää kyytiä..Tällä kertaa ei onnistunut, mutta myöhemmin tavalla tai toisella seurassa tai toisessa kyllä varmasti!

Lauantaina 18.12 avattiin ICIUM-jäämaa. Nopeasti käytiin se katsastamassa. Aivan mahtavia lumesta ja jäästä veistettyjä asioita. Kiinanmuuri, jonka päältä voi liukurilla laskea alas (oi kyllä, nämä aikuiset muuttuivat hetkessä pikkulapsiksi ja kilpajuoksua ylös mäkeen!). Jäästä ja lumesta tehdyt Helsingin tuomiokirkko, helsingin päärautatieasema, kiinalaiset monikerroksiset pagodat ja monet kiinalaiset ja lappalaiset hahmot vievät mennessään. Valaistuna pimeällä jäämaa on varmasti vielä mahtavampi kuin valoisaan aikaan..Tekijäthän ovat Kiinalaisia jäänveiston ammattilaisia ja heidän työtään voi seurata ICIUMissa päivittäin.n

Etelässä on lunta reilusti enemmän kuin täällä. Pakkanen se jaksaa helliä meitä, nyt mittarissa -25 astetta. Takkatulta on siis syytä ihailla päivittäin, tai alkaa tuntua veto varpaissa villasukista huolimatta. Meillä on vielä tällainen silmää hivelevän kaunis, moderni kiertoilmatakka. Ei siis lainkaan lämpöä varaava, jonka luulisi täälläpäin olevan melkoisen kätevä ja lämmityskustannuksia pienentävä..
Tänään töistä tultuani käytiin syömässä jokasunnuntaisessa lapinpöydässä, siis seisovapöytä lapinherkuilla. Itse söin uunilohta ja muusia, poronkäristys on vuorossa taas ensiviikolla. Tosi hyvää ruokaa, nam. Kotona riuskoina plikkoina lapioitiin ja kolattiin lunta seinänvierustoille lämpöä pitämään, lenkkeiltiin ja saunottiin. Taija oli myös koekaniinina imukuppihieronnassa. Vastavuoroisesti sain myös hieronnan, pitäähän minun tietää miltä se tuntuu kun töissä sitä asiakkaille alan tehdä. Suosittelen kaikille, tehokasta niin lihaskipuihin kuin selluliittiinkin..kuten kuvastakin näkyy, voisi rasvaa hiukan vähemmänkin olla..

Kun taivas on tumma
ja pohjoisesta tuulee,
silloin enkelin laulun
tuulessa kuulee.
Se rakkautta ja lämpöä
koteihin laulaa,
Kaikille toivottaa joulurauhaa!


1 kommentti: